Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نماینده مجلس با بیان اینکه سامانه مودیان مالیاتی نقشه راه رشد غیر تورمی اقتصاد را فراهم می کند ادامه داد: امکان تامین درآمد دولت از طریق افزایش درآمدهای مالیاتی بدون اینکه فشاری بر گروه تولید کننده یا توزیع کننده وارد شود؛ فراهم می شود. با سامانه مودیان مالیاتی بدون فشار بر بخشی از فعالان اقتصادی، کمک می کند نیازهای درآمدی دولت از طریق مالیات قانونی و به حق تامین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا درباره مزیت سامانه مودیان مالیاتی نسبت به شیوه ممیز محوری مالیاتی گفت: سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی این امکان و فرصت را فراهم می کند که مالیات بر عملکرد واحد های تجاری و اقتصادی وصول شود و برخلاف گذشته که مالیات به شیوه ممیز محور و علی الراس تعیین می‌شد در این سامانه مالیات به صورت کاملاً الکترونیکی و بر اساس اطلاعات مالی شخص تعیین می‌شود.

قادری در ادامه گفت: در گذشته هر ساله درصدی به مالیات سال قبل فعالان اقتصادی اضافه می شد اما با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی متناسب با عملکرد واحدهای تجاری و فعالان اقتصادی مالیات آنها تعیین و وصول شود. 

این نماینده مجلس معتقد است، این مسئله کمک می‌کند که کالاهایی که در چرخه اقتصادی کشور خرید و فروش می شدند و پیش از این از دید مسئولان مالیاتی پنهان بوده اند؛ کاملاً آشکار شوند.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: از مزیت های راه اندازی این سامانه این است که فعالیت های مشکوک اقتصادی که منع و محدودیت قانونی دارند، دیگر نمی‌توانند ادامه فعالیت داشته باشند، از سوی دیگر عملکرد کامل واحد های تجاری در طول سال نشان داده می شود. 

این نماینده مجلس معتقد است، با راه اندازی این سامانه کالاهای قاچاق خارجی که در فروشگاه ها استفاده می شود از گردونه خارج می شود زیرا امکان رصد کالایی در سامانه مودیان فراهم می شود. 

قادری در ادامه بیان کرد: با این سامانه نظارت و شفافیت بهتر بر بازار تجاری شکل می گیرد. سامانه مودیان مالیاتی فرد محور و تابعی از گزارش ماموران مالیاتی نیست؛ بلکه مودی بر اساس عملکرد مالی خود، مالیات پرداخت می کند. با توجه به اینکه از سالی به سال دیگر عملکردها ممکن است بهتر یا بدتر شده باشد؛ بر خلاف گذشته که مالیات افزایش می یافت، درصد مالیات کم یا زیاد می شود. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: تمام تغییرات عملکردی مودیان مالیاتی در سامانه منعکس می شود و مالیات قانونی و به حق افراد تعیین می شود؛ با این شیوه نه اجحافی در حق مودی مالیاتی می شود و نه از حق و حقوق دولت چیزی در اختیار افراد گذاشته می شود.

قادری درباره میزان جلوگیری از رشد اقتصاد در سایه با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی نیز گفت: با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی می توان جلوی اقتصاد در سایه یا اقتصاد زیر زمینی را گرفت. در حال حاضر این اقتصاد زیر زمینی در کشور ما قابل مشاهده نیست ولی وقتی مودیان تمام عملکردها و فعالیت هایشان را در سامانه مودیان مالیاتی انعکاس دهند؛ خودشان در معرض اتهام فرار مالیاتی قرار نمی گیرند  و جلوی اقتصاد زیر زمینی نیز گرفته می شود.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس گفت: وقتی این سامانه راه اندازی شود بار مالیات از روی دوش بخش های شفاف اقتصادی مثل کارمندان و فرهنگیان برداشته می شود. با این سامانه بدون اجحاف در حق کسی و یا تغییر در نرخ مالیات، هر کس متناسب با عملکرد خودش مالیات را پرداخت خواهد کرد. 

قادری ضعف دیگر سیستم مالیاتی فعلی را این می داند که در حال حاضر برخی اصناف مالیات را به اسم دولت می گیرند ولی مالیات به دولت نمی دهند، و معتقد است که سامانه مودیان جلوی این سو استفاده ها را هم می گیرد. 

قادری با بیان اینکه سامانه مودیان مالیاتی نقشه راه رشد غیر تورمی اقتصاد را فراهم می کند ادامه داد: امکان تامین درآمد دولت از طریق افزایش درآمدهای مالیاتی بدون اینکه فشاری بر گروه تولید کننده یا توزیع کننده وارد شود؛ فراهم می شود. با سامانه مودیان مالیاتی بدون فشار بر بخشی از فعالان اقتصادی، کمک می کند نیازهای درآمدی دولت از طریق مالیات قانونی و به حق تامین شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد درآمد دولت رشد مالیات سامانه مودیان مالیاتی بودجه و محاسبات مجلس عضو کمیسیون برنامه فعالان اقتصادی راه اندازی مالیاتی بدون دولت از طریق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۹۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت

یک اقتصاددان با اشاره به نقش سامانه جامع تجارت در ایجاد شفافیت در ساختار اقتصادی ایران، درباره مخالفت طلافروشان در ثبت دارایی خود در این سامانه گفت: اعضای این صنف همواره نسبت به بستر‌هایی که منجر به ایجاد شفافیت می‌شوند، معترض‌اند.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «مرتضی افقه» اقتصاددان در گفتگو با بازارنیوز پیرامون مخالفت طلافروشان برای ثبت دارایی‌های خود در سامانه جامع تجارت ایران اظهار کرد: اعضای این صنف همیشه نسبت به پرداخت مالیات و ایجاد شفافیت اعتراض دارند. به عنوان مثال، چند سال پیش که موضوع مالیات بر ارزش افزوده مطرح شده بود، آنها نسبت به اجرای این سیاست مقاومت کردند. در آن برهه زمانی طلافروشان با پیش‌برد چنین رویکردی، دولت را مجبور کردند که اخذ مالیات بر ارزش افزوده را به تعویق بیندازد.


این اقتصاددان با بیان اینکه سامانه جامع تجارت به دنبال ایجاد شفافیت در دارایی طلافروشان است، گفت: این امر اتفاق بسیاری خوبی خواهد بود، اما دولت برای تحقق آن باید اقداماتی را به کار ببرد که از طریق آن بتواند اعتماد اعضای این صنف را به خود جلب کند.


وی همچنین با اشاره به عملکرد سامانه مودیان گفت: فلسفه راه اندازی این سامانه شفاف سازی درآمد تمامی مشاغل به ویژه شاغلان کسب و کار‌های های خاص است. اتصال دستگاه‌های کارت‌خوان به سامانه مودیان در نهایت منجر به شفاف سازی فضای اقتصادی کشور می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: شفاف سازی فضای اقتصادی کشور به ضرر کسانی خواهد بود که فعالیت زیرزمینی دارند، بنابراین، طلافروشانی که می‌خواهند در فضای سالم و یا شفاف به فعالیت بپردازند، با اتصال داده‌های خود به سامانه‌هایی همچون مودیان و یا جامع تجارت هیچ مخالفتی نخواهند داشت. اعضای این صنف همواره نسبت به عملکرد بستر‌هایی که منجر به ایجاد شفافیت می‌شود، معترض‌اند.


افقه در پایان تصریح کرد: استفاده از سامانه‌های نوین یک اقدام قابل قبول و در عین حال منطقی برای هوشمندسازی روند مالیات ستانی از افراد محسوب می‌شود؛ لذا، نیاز است که در این باره تعامل مثبتی میان دولت و اصناف صورت بگیرد تا سیاست‌هایی که منجر به افزایش شفافیت اقتصاد ایران می‌شود بدون هیچ مشکلی به مرحله اجرا برسد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: طلا فروشان ، سامانه جامع تجارت ، شفافیت ، مرتضی افقه ، شفافیت اقتصادی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAN

دیگر خبرها

  • نقطه ثقل درآمد‌های مالیاتی ۱۴۰۲ روی چه کسانی بوده است؟
  • برای فروش بالاتر از سقف تبصره 100، اظهارنامه تعاملی تولید می شود
  • تسهیلات جدید مالیاتی برای طلافروشان
  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟
  • طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی